De Heer zal voor je zorgen Psalm128 (Broekman/Kuijpers
Drenthe (Broekman/Rebergen/Pool)
Hoger Zonder Vrees (Broekman/Rebergen)
Mijn Leven Mijn Thuis (Broekman/Rebergen)

“Mijn leven, mijn thuis” gebaseerd op het boek “Een Indo in Drenthe”. In dit boek wordt het persoonlijk verhaal verteld van Lodewijk Anne Broekman dat begint in de bange dagen van voormalig Nederlands Indie. Van daaruit wordt het blikveld verplaatst naar het schone leven in Drenthe. Daar zal echter blijken hoe de tragische gevolgen van het verleden zichtbaar worden in het heden. Op fijnbesnaarde wijze weet Marcel Broekman de achterliggende emoties op een muzikale wijze te vertolken in het lied “Mijn leven, mijn thuis”.

Bright FM: "Heerlijke country/folk met malangolische terugblik naar weleer... Je ziet het voor je!"  

 

Vallen en opstaan; de sprong in het diepe wagen. Veel mensen kijken er als een berg tegenop. Singer-songwriter Marcel Broekman geeft het een plek met zijn nieuwe single ‘Hoger Zonder Vrees’. ‘Hoger Zonder Vrees’ is een onvervalste popsingle van geboren Drenthenaar Marcel Broekman. De muzikant heeft als sessiemuzikant gewerkt met topartiesten uit binnen- en buitenland en werkt sinds 2012 aan eigen materiaal. Eerder verscheen al de single ‘Drenthe’; nu is het de beurt aan ‘Hoger Zonder Vrees’, dat met aanstekelijke pop een gevoelig thema aansnijdt.

 

“Als je onzeker bent, kijk je niet alleen vaak tegen het onbekende op, maar laat je ook door anderen je richting bepalen” vertelt Marcel over de song. “Door de sprong naar het onbekende te maken, kom ik dichter bij mezelf. Met vallen en opstaan krijg ik nieuwe kracht en zelfvertrouwen en stippel ik mijn eigen koers uit. Deze single gaat over het los komen van de angst die ons op de grond houdt.”

 

Voor ‘Hoger Zonder Vrees’ werkte Broekman samen met producer en componist Henk Pool, bekend van onder andere zijn werk met Guus Meeuwis en Marco Borsato (‘Als Alle Lichten Zijn Gedoofd’). Voor de opnames van de single trokken ze naar de Amerikaanse muziekstad Nashville, om met lokale sessiemuzikanten te werken. ‘Hoger Zonder Vrees’ werd opgenomen in de prestigieuze Castle Recording Studios, waar artiesten als Bruce Springsteen, Neil Young en Bob Dylan eerder ook gebruik van maakten. De single is hierdoor een pakkende nationale song van internationale kwaliteit geworden! 
(tekst:Leon van Steensel)

Bladmuziek voor koren en zangbeleiding  is verkrijgbaar bij koormuziek.nl en gospelmusic.nl.